Diş Eti Tedavisi - Periodontoloji
Periodontal hastalıklar; dişeti ve dişi destekleyen dokuları etkileyen hastalıklardır. Genelde diş etlerinde kanama, diş etinde şişlik, kötü ağız kokusu, hassasiyet şeklinde belirti verip, ileriki süreçte tedavi edilmediğinde diş eti çekilmesi, buna bağlı estetik problemler, dişlerde kemik kaybı, sallantı gibi durumlar ortaya çıkabilir.
Diş eti hastalıklarına ; sigara, genetik faktörler, hormonal değişimler, stres, ilaçlar, diş sıkma, bazı sistemik hastalıklar, hijyen eksikliği, dengesiz beslenme, doğru yapılmamış restorasyonlar neden olabilir.
Diş taşı temizliği
Diş eti hastalıklarının erken safha tedavisidir. Diş yüzeylerinde biriken dental plaklar, etkili şekilde temizlenmediği taktirde mikroorganizmalar diş etinde iltihaba ve kemik kaybına neden olur. Bu aşamada dişlerin etrafındaki diş taşları temizlenir ve diş yüzeyindeki lekeler uzaklaştırılır. Ağız hijyen eğitimi verilir. Diş taşı temizliği diş yüzeyinde aşındırma yapmaz. Bu nedenle diş taşı temizliği zararlı bir uygulama değildir. Özel durumlar harici 6 ayda bir yapılması tavsiye edilir.
Küretaj
Diş taşları ve iltihabi dokular diş eti ve kök arasında harabiyet oluşturduğunda, gerekli bölgeler lokal anestezi ile uyuşturularak kök yüzeyindeki taşlar ve iltihabi dokular temizlenir. Daha ileri diş eti hastalıklarında flap operasyonları, bağ doku-sert doku grefti, kemik tozu vs. ileri periodontal tedaviler uygulanması gerekebilir.
Çalışma Saatleri
-
Pazartesi 10:00 - 20:30
Salı 10:00 - 20:30
Çarşamba 10:00 - 20:30
Perşembe 10:00 - 20:30
Cuma 10:00 - 20:30
Cumartesi 11:00 - 18:00
Pazar Kapalı